Ender: Casarca

Ender: Casarca

Spredning og habitat

Den lever i et stort spekter fra Øst-Europa til Asia og noen områder i Nord-Vest- og Øst-Afrika. Det er mange befolkninger, noen trekkende og noen permanente. Det foretrekker områdene som er rike på ferskvann, selv om det ikke forakter mer skjermede sjøkyster.

Morfologiske egenskaper

Hundens fjærdrakt er rustrød, med en ring midt i nakken og hodet skyggelagt mot hvitt. Vingene har en grønnblå stolpe og er under flyktningen lettere i den nedre delen. Halen er svart. Bena er svartgrå i fargen. Mørkt øye.
Hunnen er veldig lik hannen. Den har et hvitt merke i ansiktet som dekker krysset av nebbet og området rundt øynene.
Størrelsen varierer fra 61 til 67 cm.

Ernæring og atferd

Gregarious dyr som lett tilpasser seg ulike miljøer. Den lever av bløtdyr, små fisk, snegler, skudd, bær og frø som den finner langs bredden av elver, bekker og dammer. I fangenskap reproduseres det med en viss letthet og blir verdsatt som en hagefugl.
Danner stabile par som forsvarer territoriet. Hunnen legger 8-10 egg i kløfter fra steinene eller gamle trær og klekking, beskyttet av hannen, i omtrent 30 dager.

Casarca - Tadorna ferruginea

Casarca - Tadorna ferruginea (Www.trub-ziergefluegel.ch)

Casarca - Tadorna ferruginea (foto www.radioactiverobins.com)


Video: TADORNE CASARCA