Atlas of Pheasants: Blue eared pheasant Crossoptilon auritum

Atlas of Pheasants: Blue eared pheasant Crossoptilon auritum

Klassifisering og distribusjon - Blåørket fasan


Kingdom: Animals
Filum: Cordati
Subfil: virveldyr
Klasse: Fugler
Ordre: Galliformi
Familie: Fasianides
Slekt: Crossoptilon
Arter: C. auritum

Den blåørede fasanen er ikke veldig vanlig i fangenskap; i naturen finnes den i de tette og skogkledde fjellene i det vestlige Kina.
Siden kjønnene er like, må man observere spirene, alltid tilstede hos menn, for å skille dem.

Særskilte karakterer

Mye større og mer korpulent enn andre fasaner, den har hvite øreplugg med svart spiss; kroppen er grå med blå refleksjoner, den øvre delen av halen dannes også av gråblå fjær, mens den nedre delen er hvit og svart.

Blåørket fasan Crossoptilon auritum (foto Matt Tuttle www.gbwf.org)

Oppførsel

Oppførsel: i fangenskap kan den miste frykten for mennesker fullstendig, og spesielt i kjærlighetsperioden kan den angripe oppdretteren.
Reproduksjon: april / juni.
Luke: 28 dager.
Antall egg: 18 24.
Samliv: monogami.

Blåørket fasan Crossoptilon auritum (foto Annick Vanderschelden www.treknature.com)

Takk til Pasquale DAncicco


Video: Blue eared pheasants..